2019-06-28 103 views
星期五晚同朋友食完飯, 由於唔係好滿意個晚餐, 決定去食甜品。本身打算去鮮芋鮮, 但去到見到勁多人企響度等, 朋友覺得環境太差, 話去食松記算. 我印象中松記都係麻麻地. 我問點解唔去食聰嫂, 佢又話銅鑼灣呢間無乜嘢揀,同埋一定好好好多人, 結果都係去松記. 去到發覺個舖位細左好多。雖然入面多人, 但竟然唔洗等. 睇餐牌真係多嘢揀. 揀左個雜果鮮草凍. 黎到個樣...嘩. 見到已經覺得唔好食. 啲生果個樣真係好肉酸. 食落...芋圓係暖嘅, 仙草凍係凍嘅. 總之成碗嘢又凍又暖咁. 最初食我想無出聲, 結果朋友忍唔住問點解佢碗凍糖水隻蛋係熱嘅...點解可以咁嘅嘢都整出黎俾人食。印象中銅鑼灣不嬲都係無糖水好食, 可能大家都係無得揀求其食. 不過下次我都係去食杯雪糕或買個生果杯算, 食過今次真係無下次.

去到發覺個舖位細左好多。