2016-08-18 557 views
火山石由開張到宜家,我諗都食咗幾十次,但寫食哩間食評都係第一次!由以前到宜家,佢啲豚骨湯無以前咁濃。同埋以前食牛肉烏冬係靚牛嚟,唔知係咪成本上漲,所以宜家啲牛肉烏冬啲牛肉差咗好多,變咗普通肥牛,而且肥膏多過肉好多,所以之後都無再食。今日下午茶時段去,抵好多,叫咗個辛辣湯豬軟骨扎肉烏冬,不過佢嚟錯咗豬軟骨芝士腸烏冬,不過費時浪費食物,所以我無換過碗。辛辣湯其實唔辣,只係幫碗烏冬吊下味,惹味啲,而烏冬就因為喺石鍋度不停滾住,所以吸收晒啲辛辣湯味,幾入味,豬軟骨煮得幾腍,作為一個lunch合格有餘,同埋我個人覺得辛辣味湯底好味過豚骨湯。另外,我宜家只會下午茶時段先去食,抵好多。

另外,我宜家只會下午茶時段先去食,抵好多。
辛辣湯豬軟骨芝士腸烏冬
2016-08-18