2023-06-11
前牌放假,同屋企人去飲茶,同屋企人去梗係要食好啲啦,今次我哋就嚟到利舞臺一間香江花園你飲茶,聽到呢個名除咗打邊爐之外,其實佢哋下午飲茶都好好味,而且點心都好精緻今次叫咗姬松茸鮮竹卷,紅袍荔枝,飛魚子鰻魚燒賣,迷你鴛鴦飯,小編極力推介佢哋嘅紅袍荔枝,出面係荔枝嘅造型,裏面係奶黃有啲荔枝香,味道好新穎,而且點心造型都好特別,另外,飛魚子鰻魚燒賣,上面有個鰻魚粒,再配上傳統燒賣,有啲好似fusion嘅款式,加左姬松茸嘅鮮竹卷口感一流,比起正常版嘅鮮竹卷,更有鮮味,最打卡嘅迷你鴛鴦飯,一半係用火龍果+蝦仁再加蛋炒飯,另一半就係菜粒+帶子配蛋白炒飯,而且仲配上半圓形嘅裝飾,感覺好似一個月亮咁樣,好適合打卡,味道都唔錯👍🏻