上網見到食評OK,加上飲食男女又有介紹得正.我哋9個人去食,叫咗個招牌靚煲皇同埋個艇皇大蜆煲,因為我哋女仔鍾意食海產嘢,湯底鮮甜,大大煲得來不會煲大材料少,,跟往生料叫咗大手切肥牛,一個好似叫極上肥牛(我哋都唔識得分),手打鮮蝦丸(蟹子黏在上面,連同鮮蝦丸放到煲裡滾,'蟹子又會爆開。到頭來,眼睛白白睇,又食唔到,只係裝飾多過實際!) 美國桶蠔,魚雲,墨魚滑,脆鯇腩,雞子、炸魚皮、田雞(上枱時仲陏陏吓,好恐怖!),值得一讚既鵝腸,水餃,生腸,金茹,魚蛋,娃娃菜等.一開蓋好香,好快啖湯,就幾乎全部飲光,之後佢係加湯唔係加水,幾好嘢喎湯底味不變,牛肉好正,唔係一般街市貨色,夠冧,好濃牛鮮活味!唔係一般嗰D任食火鍋可以比!我吔唔係好計較錢,不過超咗D預算,每人百伍蚊到,多咗D,不過都飲咗5支1升大ge 朝日啤(成30蚊罐)仲坐咗成三個鐘舔.值得一讚個煲!

手打鮮蝦丸,好彈牙齒(不過!蟹子黏在上面有D晒!)

艇皇大蜆煲有漁家海鮮風味

仲坐咗成三個鐘舔.
值得一讚個煲!
好鮮甜嗰湯底,大蜆同個豬骨都好好味

唔識分邊個牛打邊個牛,總之都好有特色味道!
2010-11-29
Celebration
Anniversary
好鮮甜嗰湯底,大蜆同個豬骨都好好味
艇皇大蜆煲有漁家海鮮風味
手打鮮蝦丸,好彈牙齒(不過!蟹子黏在上面有D晒!)
唔識分邊個牛打邊個牛,總之都好有特色味道!