2023-04-06
上癮級「麻辣牛肉飯」體驗祭 $39由上年年尾加藤屋進駐屯門,我都經常去食,價錢經濟又好味😋 加藤屋成立於2016年,現時有4間分店。加藤屋一直堅持香港製造🇭🇰 以良心及真心出品為經營宗旨,重視食物品質,以最好嘅食材獻上最好的出品🍱 希望令香港人知道日式牛丼唔只係過江龍嘅世界,本地薑都一樣有驚喜😎 加藤屋更希望為香港人帶來多一份選擇,多一份窩心,多一份滿足!! 最近去食晏無意中發現咗上癮級「麻辣牛肉飯」體驗祭,期間限定香港獨創牛肉飯口味,日賣超過500碗‼️ 老闆以多年時間研發「秘製麻辣醬汁」辣度一方面不能太搶,另一方面唔係死辣亦唔係死咸,仲有辣度揀小辣、中辣、大辣、特辣(+$1)🌶️ 我唔係太食得辣,所以揀左小辣,除左覺得好惹味,邊食邊覺得條脷涼浸浸,有啲麻痹嘅感覺,好過癮😆 牛肉份量都十分多,肥瘦均衡,配上珍珠米一齊食無得輸,唔使10分鐘食晒成碗飯🍚 真心會上癮,食過翻唔到轉頭,每次嚟都會想encore!! 下次一定要挑戰中辣😻