2018-09-08 54 views
上網見到有人介紹上環有一間好好食既串燒鋪,搵左好耐先搵到間鋪頭,原來係九記牛腩對面門口menu寫晒有咩食,除左串燒之外,重有唔同種類既小食同主菜鋪頭雖然唔大,大約有6張4人枱,不過因為好早去到既關係,所以都未有客人住,一去到唔使等就安排到入座醬汁有3種,左邊辣汁,中間檸檬汁,右邊就係鼓油。左右兩種醬汁主要都係比串燒用,而中間檸檬汁就比炸物用天婦羅軟殼蟹一上碟第一樣留意到就係份量好足,一碟有2隻蟹一入口真係停唔到口除左好多蟹膏之处,d蟹肉亦都非常juicy多春魚非常大條,個魚肚d魚春多到不得了串燒就叫左雞皮,雞翼同雞腎雞皮好香口,如果可以再乾身就更好雞翼就非常滿意,最正係師傅將雞翼一開二黎燒,食都食得方便d羊架夠味又多肉汁,食完一隻都覺得有d漏最尾叫左份烏冬,普普通通

天婦羅軟殼蟹
一上碟第一樣留意到就係份量好足,一碟有2隻蟹
一入口真係停唔到口
除左好多蟹膏之处,d蟹肉亦都非常juicy

多春魚非常大條,個魚肚d魚春多到不得了

串燒就叫左雞皮,雞翼同雞腎
雞皮好香口,如果可以再乾身就更好
雞翼就非常滿意,最正係師傅將雞翼一開二黎燒,食都食得方便d

羊架夠味又多肉汁,食完一隻都覺得有d漏

最尾叫左份烏冬,普普通通