2019-05-28 63 views
老公成日都話帶我去上海個間豫園食飯,但係講咗咁多年都冇去上海,今日佢同我黎香港豫園找數先啦!有廳房故然寧靜,但坐外面,即使坐滿人都唔覺嘈吵。侍應好勤快,有笑容,亦會和食客有交流。脆皮素鵝,腐皮真係炸到脆卜卜,但入口又唔覺得油膩。酸辣湯下雨天最適合食一啲辣,酸辣湯鹹鹹地又有少辣。砂鍋雲吞雞有雞同埋金華火腿的鹹鮮味道, 雲吞雖然冇蝦,只係一粒肉,但係好入味,雲吞皮比平咗食到薄身雲吞皮厚身一啲,口感不錯。焗釀蟹蓋裏面有蟹肉、蟹膏、蛋白,所有食材連起來就是鮮甜美。豫園惹味豬全骨一隻嫩滑的豬髀,肉質輕易咬開配上黑醋汁。豫園小籠包熱辣辣小籠包包住一口清湯和肉汁豐富的肉粒。龍鬚鮮魚絲可以食到多款唔同部位的魚肉,有一啲魚比較滑身,一啲有口感,一定要配上芫茜同埋芽菜再加少少醋落去食味道一流。無論味道、環境、服務和衛生都係高質,收呢個價錢都係值得。
有廳房故然寧靜,
但坐外面,即使坐滿人都唔覺嘈吵。

侍應好勤快,有笑容,亦會和食客有交流。

脆皮素鵝,腐皮真係炸到脆卜卜,但入口又唔覺得油膩。

酸辣湯
下雨天最適合食一啲辣,酸辣湯鹹鹹地又有少辣。

砂鍋雲吞雞

焗釀蟹蓋
裏面有蟹肉、蟹膏、蛋白,所有食材連起來就是鮮甜美。

豫園惹味豬全骨
一隻嫩滑的豬髀,肉質輕易咬開配上黑醋汁。

豫園小籠包
熱辣辣小籠包包住一口清湯和肉汁豐富的肉粒。

龍鬚鮮魚絲
無論味道、環境、服務和衛生都係高質,收呢個價錢都係值得。
Type of Meal
Dinner