北區通常都比較少cafe,近期去一去上水發現一出港鐵站的上水廣場就有間走簡約文青風的cafe,雖然地方唔算大,但佢都有common area share用餐枱👍🏻今次當下午茶食野飲野,食物質素幾好,咖啡好飲,用上近期的岩時候的埃塞俄比亞咖啡豆!1. All day breakfast全日早餐愛好者必點👍🏻就係中意佢好足料,有肉有菜樣樣齊,可以慢慢食!basic combo$68 另再加左黑毛豬、炒菇、紅酒牛肉,全部都好好味1. 拿破崙意粉熱辣辣上枱,茄汁味好香濃,掛汁力剛好!腸肉椒配料都好多,啱哂中意重味的我1. Mocha $42+ 短笛咖啡$30兩杯啡都各有特色,mocha 朱古力同啡兩個味平衡得剛好;短笛啡就比較濃縮味重好多,平時少飲,但估唔到苦澀味可接受喎!同埋埃塞豆都係帶fruity 味👍🏻

1. All day breakfast

1. 拿破崙意粉