2011-08-24 22 views
好耐冇去上水遊蕩, 原來呢區好鬼熱鬧, 可能因為放暑假, 超多自由行.今天想坐舒服啲, 所以避開茶餐廳, 快餐店, 然而在火車站附近, 呢類選擇真係好少.揀咗308, 餐廳以綠色做主調, 環境好闊落, 枱與枱之間好多空間, 感覺好悠閒.見到呢張枱墊, 餐廳個朵308就係咁嚟嘅, 吓! 唔係化. 我行咗好耐至嚟到, 咩0 distance? 若果呢樣無里頭, 更騎呢係下句: 8% delicious, 開餐廳, 80%美味都勉強, 仲要得8%?英文唔好唔係犯法, 獻醜不如藏拙, 咪扭啲咁嘅橋啦, 盞失禮死人. 羅宋湯&麵包都幾好味, 個湯辣咗丁多, 麵包上枱時仲暖, 但唔係微波爐叮熱嗰種, 表皮有啲脆, 好味.老公點的咖哩牛腩意粉($58), 牛腩份量幾多, 肉質炆得好腍, 其中有一半是牛筋, 意粉其實係天使麵, 好重蒜頭味, 因為幼身, 所以感覺上好細碟, 食完麵仲未食完啲牛腩.呢碟其實係焗白汁芝士肉醬粉卷(~$42), 份量幾單薄下, 好在碟底有層薯蓉, 女仔唔大食的話剛剛好, 男人就可能唔夠飽啦.咖啡好好味.兩點意見:1. 餐廳開咗冇耐, 但啲碟已經開始崩, 管理層要諗諗佢.

環境好闊落
見到呢張枱墊, 餐廳個朵308就係咁嚟嘅, 吓! 唔係化.
呢啲乜嘢英文??
餐湯&餐包
咖哩牛腩意粉
焗肉醬粉卷, 普通
香濃咖啡
咖啡好好味.

兩點意見:
1. 餐廳開咗冇耐, 但啲碟已經開始崩, 管理層要諗諗佢.
2. 某位待應妹妹, 你其實幾靚女, 服務態度又好, 但你唔好再帶"大眼仔"啦, 用對假眼望人好恐怖㗎.
2011-08-23
$50 (Lunch)
環境好闊落
餐湯&餐包