Trazy
三門仔隱世中菜小館,環境真係chill 又好食
Trazy
Level 4
2024-08-27
Follow
星期六約左班老友去食晏, 我地呢個甘後生年紀(?)點解會選擇飲茶既XD
係因為朋友渣車, 可以去D平時少去既地方, 呢間中菜朋友食過話唔錯,今次就黎TRYTRY

必叫左幾樣野: 蝦餃,燒賣炸兩,三色腸粉
 蝦餃勁靚仔! 必叫, 炸兩入面條油炸鬼係好脆身,正! 腸粉三條,比出面酒樓較短身, 但足料
另外叫左個上湯金魚餃配水晶球同乳豬, 因為水晶球見到人地食評甘靚, 每人一個打下卡XD
不過又真係又靚又好食, 個餡都係蝦類,岩曬我, 我覺得個皮比蝦餃仲薄D~一樣煙UM
又叫乳豬叫左個例牌,埋魷魚酥,手袋和牛酥同燉湯: 乳豬個皮真係好脆身, 過下口癮唔錯; 魷魚酥必叫, 好炸漿唔係厚粉個種, 炸出黎好好食; 和牛酥就一般,個人覺得個味唔太夾,食番普通叉燒酥正D~燉湯好足料:有竹笙, 雞肉, 豬肉粒同箘類, 清清地, 唔油膩
最後叫左個荷香籠仔海蝦蒸飯, 本身以為蒸飯係白飯同埋D 飯會比較淋身, 黎到個賣相好得, 個飯係炒飯底, 爽身(我鍾意)
不過就無乜荷葉味, 但整體係正好滿足,又大份
整體黎講佢既炸物類好好食, 環境似新裝過乾淨是正, 侍應好自覺會FILL水同埋有禮, 點心會有D新潮自創款
我最欣賞係室外, 如果帶小動物黎係可以座室外, 原來都唔係好熱, 仲有個青草地同埋望海, 好CHILL好唔錯
下次想黎食夜晚,叫左經理比個晚市餐牌, 好似抵食過午市添,多左好多海鮮類
今日堅有放假FEEL,又唔多人, 唯一要有車入黎先方便, 免費泊車
Like
Ratings