2019-04-22
早幾日,三個人喺銅鑼灣。發現咗一間人世日本居酒屋,裝修格局好靚。到去服務員好有禮貌安排座位,由於我哋三個人佢俾咗一個角位我哋,令到我哋傾計方便啲。店主好有心每食一道都會好詳細介紹,又會講下一道菜我地會食D 咩,令我地每次都好期待,同出面既居酒居既服務好唔同。👍🏼👍🏼食料好新鮮,係香港第一次食到好味既海膽,真係同係日本食一似,好香又唔散,每人食左一D ,決定要成板上,食到夠。😂😂😂😂 串燒又係一絕,好多心機慢慢燒,叫左清酒飲一串一串甘秒清,爽呀😊😊😊突然間,當燒聖子同燒鮑魚既時間,我地都無講野,因為太好的食,個聖子用牛油燒,一D 都唔乾好香。嘩,鮑魚真係一絕,真係好冧又香,師傅係上𠝹左花,用左D 汁。真係一定要食,好推薦。真係好回味。毛蟹和牛火鍋,店主佢專登拎左隻新鮮仲識郁嘅毛蟹過嚟俾我哋睇,之後就清場幫我地set up火鍋。毛蟹同和牛都好好食,佢哋嘅蔬菜都係日本嚟,所以特別鮮甜。到最後仲一個好好好好食嘅烏冬係乾烏冬,喺出邊真係未見過,但係真係超級好味。結論一下,三個老友今晚食左好多又飲左清酒,一個好好環境食料又好正,絕對真係香港最出色的日本居酒屋。值得推薦。
日式頭盤
成板海膽好鮮甜