2018-12-05
今日家姐喺大埔收工,天氣涼左佢話要食韓燒,所以我地黎左新麻蒲。間餐廳雖然喺我覺得似迷宮嘅大埔超級城,但其實幾易搵,喺一田嗰邊行,經過LOG ON行到尾就見到。去到都有唔少人排隊,大約等左7分鐘就有位~我地叫左個牛肉套餐1 ($368)呢到有七款前菜同埋泡菜蛋係可以refill,啱曬我呢個泡菜蛋狂熱者XD特級霜降牛肉100G,入口嫩滑,正!秘製牛肋排120G個肉味比較濃郁,而我家姐就最like新麻蒲秘製牛五花肉120G,因為油香十足~除左肉,套餐仲有個特選韓式什錦拼盤 ,有年糕、蘑菇、豬肉香腸、大蝦等等。本身套餐包新麻蒲部隊鍋,但餐廳話個鍋底包未有貨(要由韓國運黎香港)所以變左全洲拌飯,呢個飯份量十足,加埋韓式辣醬就更加惹味~韓燒唔飲汽水又點得呢,我飲嘅係藍天檸檬汽水($28)而家姐飲嘅係酸梅汽水($28)今餐真係食得好滿足,下次再黎過先~~
今餐真係食得好滿足,下次再黎過先~~