2024-06-13
閒逛荃灣千色匯時,被一間餐廳名叫90s Lazy 吸引了入去,餐廳走復古日式咖啡室風格,好舒服和休閒。一入餐廳,年青有活力嘅服務員就殷勤地招呼我哋,絕對唔Lazy。 晚餐:美國安格斯肉眼扒晚餐,包餐湯和餐飲(可以半價轉其他特飲)。牛扒很大塊,足足有10安士,而且用我最鍾意嘅燒烤形式烹調,火候控制得剛剛好,內裏肉質微紅,夠晒Juicy。配菜還有香烤過嘅翠玉瓜、薯仔和蘿蔔,食落唔會太乾身,估唔到配菜都咁好味。餐湯熱辣辣,味道濃郁,真係飲到一滴不留。鵝肝牛肝菌意大利飯:法國鵝肝好厚身,外層煎得香脆,內裏嫩滑。個意大利飯都煮得好好,粒粒分明,有咬口,將鵝肝嘅油香和牛肝菌濃郁嘅味道完全吸收,味道超豐富的。香辣炸雞翼脆炸得熱騰騰香噴噴,肉地好嫩滑,誠意十足地配上色彩繽紛的沙律菜。菠蘿夏日茉莉花茶清純嘅茉莉花茶跟菠蘿嘅味道原來好匹配,味道清新,有消滯嘅感覺,還有一粒粒新鮮嘅菠蘿可以食,誠意十足。
晚餐:
餐湯熱辣辣,味道濃郁,真係飲到一滴不留。
鵝肝牛肝菌意大利飯:
香辣炸雞翼