2023-05-11 3055 views
約咗朋友去呢間明星餐廳食晚飯,之前已經嚟過幾次食午餐。一坐低,諗住同朋友叫杯啤酒,睇完drink list 決定叫兩杯Hoegaarden ,之後先慢慢諗食乜嘢,同飲紅白酒。叫個男侍應問要乜味,我哋揀原味,嗰位男士就好粗魯指住個Menu話冇!得兩隻!「文字實在形容唔到當時佢嘅語氣有幾恐怖」我哋眼都突埋使唔使咁惡?咁唯有揀最普通嘅Guinness,跟住好快收走我哋枱上嘅酒杯掉頭即走,於是我朋友就叫停佢,同佢講唔好意思,轉頭我哋可能叫酒飲,點解唔問你就收咗我哋枱面啲杯?嗰個男士好大聲答我哋,啲嘢係我嘅,我鍾意收就收🥶🥶🥶!好得人驚,即時叫在場有一位貌似經理嘅人士過嚟,同佢講晒成個過程,當時呢位葉經理即刻同我哋講唔好意思,但係成餐飯一路食一路好驚,食物一般,環境唔錯。全世界都知係明星開嘅,你同我講啲嘢係你嘅,段估你唔係呢度嘅老細掛?就算係你都冇理由用呢啲態度對客呢!唔知真正老細睇到又有咩感受?