2023-01-07 123 views
原本今日一心一意到倆口小吃的中環店朝聖,怎料早上發現是日menu只有元祖店才有我最想吃的抹茶忌廉芝士和提拉米蘇壓餅(º ロ º๑)‼️所以立刻臨時變陣轉戰元朗🤭/13:45到達的我們,大約等了20分鐘便可以下單,大約14:30 就可以開餐喇~我地仲好好彩,買到最後一個提拉米蘇壓餅和蝦包🥰大家想吃真的要早點來呀(๑•̀∀- )و/🌟蝦餅刈包 $49蒜蓉蝦餅、豆角、油炸鬼脆脆、飯素、檸檬葉咸蛋黃醬(內含花生)濕潤軟熟的自家製炸刈包、開胃的蒜香醋豆角、和香脆彈牙的蒜蓉蝦餅,脆卜卜的口感和軟綿綿的包令到成個層次好豐富😱仲有美味的醬汁和配料,真係好有驚喜,是一個意想不到的味道,非常開胃(♡ᴗ͈ˬᴗ͈)⁾⁾⁾好特別好值得一試🫶🏻原本只對生壓餅有興趣的友人,都忍不住吃了好幾啖,大讚比壓餅更出色💕/🌟抹茶忌廉芝士壓餅 $35薄脆的壓餅,內裡是爆餡的抹茶芝士,濃郁的芝士味帶淡淡的抹茶甘甜,滑溜又邪惡,果然沒有令我失望🥹濃茶控的我表示抹茶味可以更強勁,相反友人卻覺得抹茶太濃,遮蓋了芝士味,真係要自己試過先知岩唔岩口味呀(*/ω\*)/🌟Tiramisu壓餅 $40新推出的提拉米蘇口味都好出色,濃濃的芝士香,同時又
🌟蝦餅刈包 $49
🌟抹茶忌廉芝士壓餅 $35
🌟Tiramisu壓餅 $40
新推出的提拉米蘇口味都好出色,濃濃的芝士香,同時又有香濃的咖啡味,加上表面的oreo脆脆,層次豐富又美味,個人覺得比抹茶更出色🤤
終於有機會一試米芝連推介的倆口小吃,懷著高期望也沒有失望,誠意推介(✌︎˙˘˙✌︎) 如果大家想坐得舒服啲,又唔特別一定要試某一款壓餅,可以去中環分店試試看呀🫰🏻我一定會再去,想試埋另外三款刈包啊.ᐟ.ᐟ
溫馨提示‼️大家記得預備紙巾和濕紙巾,因為真係好爆餡會食到好狼狽ꉂꉂ(๑˃∀˂๑)