2017-08-28 345 views
之前上網見到呢間小籠包店有賣埋芋圓..已經想黎試下..今日放假就專登答車過黎.. 見深水埗有兩間..呢間應該係新鋪..我地叫左4件小籠包..4件生煎包..小籠包製作需時..所以生煎包黎先..細細粒.個樣幾可愛..個皮好脆..一啖咬落去..D汁爆晒出黎..好誇張..未試過甘出色既生煎包.. 反而到小籠包就無甘驚喜..個皮硬左少少..入面係JUICY既..但唔夠生煎包甘爆.. 黎呢個既目的係要試芋圓..所以叫左個八寶冰..有齊芋圓..地瓜圓..係夠Q既..但略嫌味道唔係好夠..分唔出食緊邊種..如果落多D料..可能會有味D..

2017-08-26
$50 (Tea)