2011-04-08
難得假期, 同朋友特豋渣車黎米芝連既恆河咖哩屋食飯, 點之一肚氣!我地出發時已經check 左openrice, 見d網友話佢地close三點, 到達第一步就入去問阿姐仲有無兩位枱既飛. 點知阿姐好晦氣咁話, “你出去排隊先啦” , ok no problem! 我第一次黎唔知你地無飛派ma, 我咪出去排隊囉! 星級餐廳ma,你D野食ok既,串d無問題!出到去同個friend講,話阿姐叫我地排隊,我個friend 於是就將嫁車泊入停車場,而我就係度排隊.我大概排左廿幾分鍾,仲有一張枱就到我地, 點之就係呢個時候有個男人出黎同我講,“小姐我地而家close兩點半喎,而家close嫁喇!吓!隊係你地叫我排既, 問左你地我先泊車入停車場, 仲要我地等左成廿幾分 鍾你先黎同我講你地而家close ? 我當然將我既情況同佢講啦!點之佢仲好無謂 咁話, “咁我做外賣俾你, 你地攞走啦” , 吓!你叫我去邊到食呀? 攞去車度係停車場食呀?! 我問佢你既然咁準時收點解唔早十五分鐘出黎叫人唔好等?佢仲要更無謂咁同我講話佢地唔夠時間準備晚市所以要準時收! 痴線既!完全唔理d客人感受!其實當時我後面仲有兩個
其實當時我後面仲有兩個人, 喂你做埋都係兩枱客姐, 你唔早d出黎叫人唔好等就好明顯係你餐廳安排有問題啦!仲要話收就收, 完全唔理d客感受!
服務咁差既餐廳, 我話之你米芝連攞十星都唔會再去!