2022-09-29 779 views
好耐冇返日本「鄉下」,非常掛念。幸好原來在香港也有那麼高質素的日本菜。今日和朋友吃了一個十分豐富的二人前套餐,簡直大🈵️足!餐前小食~沙律,和牛、煙燻鷄肉卷,靚到唔捨得食刺身五點~油甘魚、三文魚、吞拿魚、太刀魚和鰈魚鮮味到不得了,絕對是高質素的新鮮貨🦀️味噌甲羅燒之前從來未吃過,用味噌調味很特別,🦀️肉又鮮味,和飛魚子及🦀️膏混在一起,再配脆脆麵包,創意十足👍🏻👍🏻🥰南非鮑魚肥大肉厚不停在呼喚我😂,我看着廚師在桌前即燒,完全感覺置身在日本吃地道燒烤!💯北海道帆立貝鮮甜無比,燒完啲汁「郎下郞下」,連汁我都嘆埋😇日本直送活生蠔🦪大隻到有點驚訝,肉厚鮮甜,食完個口都有海水味😍函館北寄貝不需加任何醬料調味,爽口甜甜的,好味到非筆墨所能形容鮮蝦一手拿幾多便可食幾多,正呀!大大隻又新鮮,刺身無🉐️輸!火炙香蔥三色迷你海鮮飯,魚的香味加以香蔥的惹味,滲在軟绵綿的飯,ichiban 👏鮮蟹肉+明太子+蛋黃醬+冷烏冬,新鮮的組合原來那麼好味今晚這個套餐全部食材新鮮,燒得火喉剛剛好,絕對是香港少有的一級日本菜💯

餐前小食~沙律,和牛、煙燻鷄肉卷,靚到唔捨得食

鮮蟹肉+明太子+蛋黃醬+冷烏冬,新鮮的組合原來那麼好味