2023-12-24 167 views
踏入「一泡而紅泡飯專家」,落座後我嘅第一選擇係柱侯牛腩泡飯🍚。啱啱上枱,湯氣騰騰嘅牛腩盡展眼前,每一啖都感覺到牛肉嘅鮮美同柱侯醬嘅醇厚。牛腩慢火炆到軟綿綿,入口即化,但又唔會爛到失去咬勁,真係幾得意嘅口感。我再搭配杯凍檸檬利賓納,清新檸檬味同微甜泡飯湯頭完美對碰,爽口得黎,好夾又解膩😌。雖然牛腩泡飯真係主角無誤,不過其實價性比很高。治下肚之後,個人覺得相當滿足!泡飯嘅米飯係另一大亮點,粒粒分明、濕潤透亮,攞個湯匙攪一攪,每一粒飯都好似訴說緊質量同功夫。又或者可以話,這家食品之所以教人一試愛上,部分原因就在於這米飯嘅細膩跟湯底嘅匹配。總括來講,這次嘅體驗係一次俾人驚喜嘅飲食之旅。好食嘅牛腩、彈牙米飯加上格調高嘅凍飲,食力十足,落「一泡而紅泡飯專家」,唔妨試下!😊👍🏻