2012-06-23 22 views
兩個人叫左兩個烏冬同兩個小食 ( 雞軟骨餃子同薯角)。先講雞軟骨棒餃子,原以為個餃子會煎得好香好脆口,點知一黎到,見到個鐵板成堆油,好核突。一食落口,塊皮好似比油浸到林晒,好似冇煎過咁,而且餃子一夾就散開。雖然味道還好,但外皮令我地極之失望。 再講薯角,薯角係配上煙肉絲,脆口,味道不錯。最後講主菜,一個烏冬係牛扒鮮茄湯烏冬。湯底既蕃茄味唔太夠濃,太甜,個味有d 似開粉煮,唔似齋用蕃茄同茄膏開成,麻麻。牛扒煎得太熟,好乾,冇肉汁,同埋好un ,唔好食。 另外一個係吉列豬扒蕃茄湯烏冬,今次既吉列豬扒炸到好乾同好窿,d 肉un 到好似犀牛皮咁,唔好味。 今次比前兩次難食左,可能因為公眾假期多人,煮得好求其,建議想試既朋友們揀唔太多人既日子先好幫襯。
兩個人叫左兩個烏冬同兩個小食 ( 雞軟骨餃子同薯角)。
雞軟骨棒餃子
薯角
再講薯角,薯角係配上煙肉絲,脆口,味道不錯。
牛扒鮮茄湯烏冬
吉列豬扒蕃茄湯烏冬
另外一個係吉列豬扒蕃茄湯烏冬

2012-06-23
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)