2019-10-24
因為公司係附近,所以都黎過呢間拉麵到食3次啦~可惜每次黎都發覺無論係食物定用餐環境,都每況越下。土瓜灣可唔可以開多D有質素既拉麵呀:(言歸正傳,第1次黎食過佢既極濃雞白湯沾面,比起座銀係差架啦,不過當時有折扣,性價比都OK既。今次我試左佢既限定,係蟹肉湯拉麵。個湯係濃同杰,但係就爭甘D靈魂。D面質都麻麻地,叉燒都幾好既,D蟹肉就食到有殼。如果附近無野食,黎呢到試下我都覺得可以既。不過138蚊食呢個麵就唔係幾抵...講真,呢個價錢我可以係更貴租既地區食到更加好食既拉麵,佢定價真係有D高。不過最令我覺得不滿既地方唔係佢既拉麵質素,係環境。佢既裝修的確係幾靚,但我坐過吧枱2次,2次都覺得幾熱,食食下會出汗。我估係因為通風系統問題令佢唔可以放甘大冷氣?因為佢枱上面擺左個芭蕉扇比客。但成個觀感就變得有D難睇。而最近呢次我覺得令我最不滿既野係,佢D廚師全部都係講野唔鹹唔淡既呀姐,都唔緊要,但佢地不停係到同個小朋友(我相信係佢個女)同埋店員講野,個小朋友就坐左係我後面張枱睇住個電話,跟住成枱都係書/玩具。我真係以為我去左食譚仔....唔好誤會,我完全係好贊成支持新移民婦女就業既,但我真係唔expec
而最近呢次我覺得令我最不滿既野係,佢D廚師全部都係講野唔鹹唔淡既呀姐,都唔緊要,但佢地不停係到同個小朋友(我相信係佢個女)同埋店員講野,個小朋友就坐左係我後面張枱睇住個電話,跟住成枱都係書/玩具。我真係以為我去左食譚仔....唔好誤會,我完全係好贊成支持新移民婦女就業既,但我真係唔expect食拉麵會有個呀姐廚師不停係個counter位同個女講野。希望金鶴可以正視呢個問題,湊女唔係唔得,但當有客人既時候,都可以收斂少少。始終你地唔係行茶餐廳/譚仔路線,客人入黎係想enjoy食拉麵,收得呢個價錢其實可以做好少少...