2015-12-29 1283 views
母親大人牛一, 當然要賀一賀, 食大d豐富d啦~ 聽聞呢度好多人幫襯, 就算閒日都full, 所以預早兩星期book位, 但book位只限7點或之前, 同限食好似個半鐘定兩個鐘, 但都要照book咗先, 好彩果日全世界都準時到, 而且d餸都上得好快, 唔駛1個鍾已經食飽, 仲可以抖抖先叫甜品同食蛋糕tim~  鹹豬手配薯茸及酸椰菜食德國餐例叫的, 原來除咗燒之外, 仲有個係白烚的, 但個樣唔吸引, 都係叫返燒好似好食~新鮮上枱時當然熱辣辣, 個皮又脆卜卜啦~ 個個爭住食塊皮, d肉就似乎實咗d~除咗搶豬手皮外, 第二搶係薯茸, 好香好滑, 當然食濟咗, 就要食返d酸椰菜解下濟~ 肉腸拼盤配燒薯及酸椰菜嘩..........超多腸, 冇10條都有8條, 大大小小, 有肥有瘦, 有長有短, 有香草, 有豬肉, 有雞肉, 全部切開一粒粒, 食到都唔記得邊d食過邊d未食過? 始終雞肉會淡味d, 豬肉會濃味d~呢個拼盤係配薯角, 雖然熱氣咗d, 但個薯角熱辣辣脆卜卜, 好好食~  香草檸檬燒雞配青豆及燒薯呢個擺明係春雞啦~ 咁鬼細只, 佢如果响menu寫明係春雞, 都有個心理準備, 但萬料

香草檸檬燒雞配青豆及燒薯
香草檸檬燒雞配青豆及燒薯
呢個擺明係春雞啦~ 咁鬼細只, 佢如果响menu寫明係春雞, 都有個心理準備, 但萬料不到咁細, 如果係咁細只, 相對嚟講真係貴, 而且味道唔係太特別, 又鞋, 面頭果塊煙肉唔知想點, 冇關係之餘又煎到咁乾, 所以都冇食, 完全食唔出有檸檬味~
反而鍾意佢個青豆同燒薯, 可以清清腸胃, 好似冇咁熱氣~

特式拼盤
特式拼盤
 呢個拼盤唔知係咪為3人而設, 因為樣樣都係得3件~
 煙豬肉腸 -> 放响個小煎pan上, 雖然係咪都係熱辣辣, 當係一個特式, 因為叫咗個肉腸拼盤, 所以覺得佢都係其中之一, 冇特別去試~
 鹹豬手夾餅 -> 唔係好明顯食得出有鹹豬手的味道, 因為實在太濕碎, 不過個餅都唔錯, 冇印度薄餅咁油~
 焗雅支竹配火腿及芝士 -> 其實都唔知咩叫雅支竹, 總之就係食緊火腿同芝士囉~
 煙三文魚伴黑麥包 -> 個黑麥包硬咗d, 好似隔夜麵包的質感, 而煙三文魚唔夠味, 又唔夠凍~
 炸脆大蝦 -> 大蝦係大, 但係係個粉漿厚啫, 不過都脆漿又夠脆, d蝦又夠爽, 唔錯丫, 不過放响只杯入面, 比較難"吉"~

虎蝦配黑松露醬伴意大利麵
完全係一人份量, 得一啖麵, 蝦有幾只仔, 7個人, 一人分得一啖, 食咗都唔覺, 所以比唔到有咩食評, 因為試唔真d味~

麵包圈
麵包圈
係就係熱辣辣, 但個人認為太硬, 唔太好

酥炸薄豬柳配火腿蘑菇及芝士
酥炸薄豬柳配火腿蘑菇及芝士
真係超薄, 薄到塊粉皮都差D厚過佢, 响粉皮同豬扒中間, 夾咗層芝士, 即係類似台灣的芝士豬扒, 面頭加多塊火腿同蘑菇片, 但塊豬扒實在太薄, 薄到冇哂口感, 塊炸粉皮仲好食過佢, 仲有口感過佢~
反而伴碟的脆薯角幾好食~

Hula Hoop
有荔枝、菠蘿、芒果、什莓、荔枝汁、蘋果汁等調配一齊, 口味幾清新, 又唔會太甜

Mint Cooler
Min Cooler
有薄荷、什莓、檸檬汁、提子汁等調配一齊, 以為好好飲, 但薄荷同莓太勁, 飲落有d澀

黑啤
黑啤
我冇飲, 冇得評語, 但睇個樣夠凍, 應該唔錯

麥啤
麥啤
我冇飲, 冇得評語, 但睇個樣夠凍, 應該唔錯

焗鮮雜苺德國式香酥甜品
焗鮮雜苺德國式香酥甜品
成個小煎pan上枱, 最面係一球雲呢拿雪糕, 之後係d酥脆的物體, 最底係雜苺醬, 好彩細細碟, 一人一啖KO佢, 小食多滋味, 所以係覺得OK唔錯~

香草煎餅配雪糕及黑車厘子
餅類似pancake, 就咁食係冇乜味, 加埋車厘子醬就可以, 但有d偏酸, 好在佢將d醬分開放, 食幾多落幾多, 因應個人口味~

如果唔係要切蛋糕, 就唔駛夾硬叫兩個甜品, 因為唔叫兩個甜品, 要比百幾蚊切餅費, 其實你叫兩個甜品, 已經百幾蚊, 只係多兩樣嘢食落肚, 感覺上抵d~ 其實都有好多人响果度慶祝生日, 仲多到搞錯咗個生日蛋糕tim~
2015-06-15
Celebration