2019-04-11
一家晚餐@唐記包點 網址: https://s.openrice.com/QrbS0k0S900 地址: 中環結志街10號地舖 放工後要養活家人肚子,朝9晚6搵錢比家用交租,晚上化身外賣女買飯,愛錫家人天經地義。每家店都有小小分別,當來到飯同包點都一定會買,飽肚性價比高之選。上次食過新口味飯返尋味,今次買左$29老肉飯,肉切到一條條有咬口半肥瘦第二個飯就試返中式飯啦,家人都比較愛中式。糯米雞無走雞,買比自己架,軟軟的qq的糯米,黏黏的食物口感我喜歡。點心今次食了雞紮同失傳奄春蛋燒賣,雞札塊雞都幾大件,包上豬皮等,同大茶樓質素不相伯仲。燒賣豬肉都夠實唔會得肥肉,以此價位有驚喜。包款多到令人花多眼亂,點了菜肉包當明天早餐,餡料足,茶肉比例1:1,又唔會只得肥豬肉。中式蒸包唔會好似西式空氣包一樣食完似空氣唔飽。餡料足一個包加杯飲品就是簡間快捷架早餐或下午茶。
地址: 中環結志街10號地舖