2018-02-12 1383 views
今晚一家人好想食放題,一於近近地去屋企附近嘅漁屋啦!店鋪嘅環境好舒適,燈光明亮,我地坐的好舒服,枱與枱之間有段距離,可以同屋企人傾下計,又唔怕嘈到人。然後當然係食d小食先啦!我最愛嘅螺肉,雖然好常見,亦好常食,但我仍然好想食,就叫左啦!冰冰涼涼,辣辣地,螺肉嘅口感又爽爽地咁,食完一隻又一隻,好好味呀!當然唔少得食幾片燒菠蘿啦!暖笠笠嘅燒菠蘿酸酸甜甜,解左飽飽濟濟的感覺,令個胃舒服d,畢竟放題好自然會食得比平時多,所以燒菠蘿係呢個時刻就扮演一個重要嘅角色刺身拼盤當然係主菜啦!有三文魚,吞拿魚,帶子,蝦等等,樣樣新鮮,樣樣好味,juice又嫩!而天氣咁凍又點少得牛肉火鍋,牛肉味香濃,夠晒暖肚好味!

而天氣咁凍又點少得牛肉火鍋,牛肉味香濃,夠晒暖肚好味!
2018-02-11