2019-05-12
香港食過最好既日本料理!!!無論係食物既質同量,定係環境、服務都係冇得彈☝🏻☝🏻絕對媲美日本高級料理!花木位於尖沙嘴,交通好方便,雖然位於旺區,但佢餐廳入面係好闊落,坐得十分舒服👍🏻👍🏻檯亦都好大,啱晒食火鍋擺到一檯都野食🤪入正題!今次就試咗鹿兒島和牛盛宴 - 大滿足火($498 per one) 佢既火鍋配料(鹿兒島和牛、黑豚肉都包)同北海道松葉蟹都可以無限追加🙊🙊🙊完全回晒本前菜係芥末八爪魚配紅酒橋頭橋頭酸咪咪,好開胃;八爪魚刺身第一次食,配上芥末,未食覺得有啲新奇,食咗啖竟然出其地夾!最緊要八爪魚夠新鮮,食到停唔到口😁-然後就到刺身拼盆有三文魚、吞拿魚、蝦、生蠔同埋半隻波士頓龍蝦。生蠔口感creamy,鮮味十足,大大隻好滿足😍波士頓龍蝦蝦肉爽身,蝦膏鮮甜!另外全部刺身都超級新鮮!同日本魚市場食到既有過之而無不及呀!依個剌身拼盤仲要一人一份,好大方😚重點係好高質呀嘛!個虎蝦大大隻,一流!-繼續!呢個係壽司三貫 同樣有新鮮既刺身,再加堆正宗日本壽司醋飯,火炙左口魚入口即融,秒清晒!仲未完!! 冷食仲有呢個北海道松葉蟹蟹腳夠長,蟹肉夠厚,我呢個不嬲唔鍾意食蟹既都食到停唔到!餐廳亦貼心提
入正題!
前菜係芥末八爪魚配紅酒橋頭
然後就到刺身拼盆
繼續!呢個係壽司三貫
仲未完!! 冷食仲有呢個北海道松葉蟹
之後就到火鍋環節,簡左壽喜燒鍋底
火鍋有沖繩黑豚肉,鹿兒島和牛,雜菜拼盤,烏冬!
鹿兒島和牛沖繩黑豚肉
入口即溶,肥瘦啱啱好,口感超好😭
牛同豬肉味都好重,食得出材料上剩🤤
日式野菜盤咩都有,娃娃菜、菠菜、大蔥、金菇,其實野菜配壽喜燒真係好正😂🤤
食到最後有甜品,真係食得大滿足😆😍
最後超值得讚係服務真係好好!每道菜都招呼周到,又有禮貌,不斷添茶,會回頭啊!!無論食物、環境、服務都100分