之前同朋友黎過呢度食私房菜, 雖然唔係話特別好食, 不過勝在夠抵, 所以尋晚諗住同一班同學黎食, 為左同其中一個同學補祝生日。本來我地一共有11人, 所以我就定左11位, 不過有兩個臨時黎唔到, 我都係七點幾至知(我定左7:30), 跟住我地9個人一齊由地鐵站行過去, 去到同佢講我地得9個人, 佢就好惡咁話做乜唔一早打電話話佢知, 我同佢講我都係早佢少少至知, 佢話留左張10人俾我地, 要轉9個人好難, 佢仲話一係我地9個人食, 但上10個人既份量俾我地(即係收我地10個人錢, 因為係計人頭收費), 一聽到呢句就覺得佢地勁賤, 擺明想屈我地。跟住我地9個人出門口諗住商量一下, 佢又走出黎, 仲惡到死咁, 語氣又差, 所以我地尋晚都無食到呢間, 費時食到一肚氣.....其實我之前個次黎都無問題, 我地都係去到至話有一兩個唔黎得, 而家又話唔得喎, 都未見過d餐廳咁唔老實