2020-07-17 653 views
要係香港食韓國菜,本身就唔平,而且通常都只係韓燒或是韓式炸雞。如果要食到韓國家庭料理更是難上加難。由於小編最近睇Netflix,中左韓劇毒,見佢地d韓國料理,食得津津有味,心思思想食下韓國家庭菜。去韓國街見到喱間小店,有d韓式家庭料理,而且價錢都唔貴。咁當然要入去試一試啦。餐廳評分 (最高為5️⃣)味道 :😻😻😻😻環境 :😻😻😻Cp值:😻😻😻😻服務 :😻😻😻😻價錢:😻😻😻由於睇太多劇佢地都係食紫菜包飯,咁我當然要食番個正宗既紫菜包飯啦。咁我地就要左個炸蝦紫菜飯($78) ,紫菜飯食落都有d微温,而且炸蝦應該係新鮮炸,相當鬆脆。本身諗住就咁一條都要成80蚊,好似有d貴,但原來佢份量都幾多。個紫菜包飯入邊有好多材料,所以都值既。由於我地係兩個人食,所以叫多左個套餐五花肉生菜配大醬湯,有韓式既醬汁食5花肉,真係特別好食。生菜清甜配上五花肉咁食,不會太油膩。大醬湯 第一次食,味道都10分特別,鹹鮮味為主,送上白飯食一流。而且餐廳既三小碟係可以無限提供,店員服務態度都好好,好親切,不停幫我地加水,補韓式三小碟。

餐廳評分 (最高為5️⃣)

味道 :😻😻😻😻
環境 :😻😻😻