2021-07-28
上星期第一次食,真係好耐冇食過咁有質素嘅車仔麵,至愛牛舌,牛筋同牛腩,入味又夠淋,唯一唔好嘅係冷氣唔夠,即使揀清湯都食到出晒汗。前日帶四個小朋友去科學館玩,玩前專登帶佢哋嚟食,叫咗5碗麵,唔同麵底同餸,先嚟4碗,佢哋憑自己揀咗嘅一兩樣餸就拎嚟食,幾分鐘後嚟第5碗,即係我嗰碗,但同我揀嘅完全唔一樣,我對返張單,原來5碗麵入面,有3碗都整錯,唔係錯麵底就係錯餸,我又諗住唔想浪費食物,而且小朋友又冇所謂,所以照要,我將我唔鐘意嘅魚蛋分咗畀小朋友們,分完之後我自己又不憤,同職員講返情況,但強調唔洗換畀我,叫廚房注意返就可,隔咗一陣,嗰位職員帶咗個高級啲嘅職員出嚟,解釋返話”可能太多單,所以搞錯咗,唔好意思!” 我話唔緊要,但佢加多句“或者你哋自己交換返啲餸”,我聽完即火,佢哋已經食緊,點交換呀!!!因為小朋友喺度,所以冇同佢嘈,呢碗麵我真係哽落去。因為你係黃店,因為你有播Mirror歌,因為你食物有質素,所以先再幫襯。希望負責人講嘅說話真係諗過先好講出口
因為小朋友喺度,所以冇同佢嘈,呢碗麵我真係哽落去。
希望負責人講嘅說話真係諗過先好講出口