無聊地係尖沙咀行街嘅時侯,突然背後傳來一把女子嘅聲音,原來係我以前中學同學,中學畢業後,佢去咗外國留學,最近先回流返香港,正在揾工,咁啱今日係尖沙咀行街嘅時候遇上咗,就諗住一齊去食飯再傾,我地係尖沙咀 寶勒巷 27號東匯商業大廈地下見到一間Cosmos Restaurant & Bar ,就入去睇吓有冇位,侍應俾咗兩個近門口嘅位俾我地, 朋友叫咗一個鵝肝牛柳意大利飯,我就叫咗一個蜜糖芥茉子豬手,要碎上嘅,飲品就要咗一杯Mai Tai同埋Margarita,頭盤係一個 煙三文魚沙律,煙三文魚都好大塊,跟住就係飲品,兩杯飲品都好似雞尾酒咁,味道好特別,再來就係主菜豬手同意大利飯,朋友嘅 鵝肝牛柳意大利飯,鵝肝超好味,牛柳又冧又有濃郁嘅牛肉味,因為我分享咗佢少少嚟食,我嘅豬手都俾咗一半佢食,豬手好大隻,炸得皮脆但肉質保持得好好,因為太大隻,所以分享咗啲俾佢,最後我倆互相交換電話号碼,約埋明晚去食燒肉放题。

就入去睇吓有冇位,

侍應俾咗兩個近門口嘅位俾我地,

,煙三文魚都好大塊,跟住就係飲品,兩杯飲品都好似雞尾酒咁,

鵝肝超好味

,牛柳又冧又有濃郁嘅牛肉味

炸得皮脆但肉質保持得好好