(Non-member)
2005-05-08 6 views
尋晚我同屋企人去紐約睇戲, 諗住呢間近近地於是就走上去.點知上到去先知, 呢度好睇過戲:1)有一人, 一家五口, 有老有, 叫左個母親節套餐, 6:30入座, 等到7:30 都係上左3個前菜, 成家人等到呆晒, 到佢地催促個侍應, 結果熱輦未上, 送上既係甜品高力豆沙, 成家人既表情更加呆, 都唔知點算.2)成晚d侍應走來走去, 但真係做野既就冇幾多個.3)2個侍應既對話:A: 張23號係咪走左呀? B: 走左! A: 但係好似未俾錢喎! B: 唔知le! 半個鐘後, 路過廚房先聽到2個人話: x.x4)另一人睇餐牌叫$628個套餐, 其中一味係砂窩雲吞雞翅煲, 送到上黎自己撈下, 發覺翅都冇一條, 叫個部長黎問下, 個部長話:唔好意思, 係張餐牌打錯字, 其實係砂窩雲吞雞煲, 所以冇翅喎! 5)成晚聽得最多既係:唔好意思, 即刻同你追(單)! 水吧成日有5-6個人晌度, 好苦惱咁討論.6)我地叫個$428 套餐, 有個侍應走埋黎寫寫寫, 以為佢落左單啦, 點知10分鐘後問個部長, 先知乜都

2)成晚d侍應走來走去, 但真係做野既就冇幾多個.

3)2個侍應既對話:A: 張23號係咪走左呀?
B: 走左!
A: 但係好似未俾錢喎!
B: 唔知le!
半個鐘後, 路過廚房先聽到2個人話: [喂! 23號走x左啦! d野唔好炒啦!] x.x

6)我地叫個$428 套餐, 有個侍應走埋黎寫寫寫, 以為佢落左單啦, 點知10分鐘後問個部長, 先知乜都未落. 叫左1個白飯, 個侍應回答左, 結果到埋單既時候, 個白飯影都冇, 亦冇出現晌張單上面.

7)我冇品嘗過d味道, 因為成晚都好似生死時速咁, 不斷催d 侍應. 成晚係得一個穿灰色衫既侍應(好似叫桃姐)係做得野. 要催促就要搵佢.

8)到我地走既時候, 見到門口出面排晒隊, 但其實入面有一半係吉既, 都唔知呢間野搞乜!

奉勸各位, 如要到呢間酒樓, 應該預多時間, 如果唔催既就要3個鐘, 如果不停催促就要差唔多1個半鐘.