2022-01-21 111 views
今日經過油麻地,見咁多人排。於是諗住叫份小食試下,點咗份鹽酥燒賣。於是係到等,等等等再等等等,排見我前面嘅 number 越嚟越少。諗住快到我。原嚟唔係,依個只是開始。我份燒賣仲未有,我心諗會唔會趕唔切做啫,於是去問。店員話未得住整緊。噢!整緊。於是再等,但是點解我後面 number 嘅,一份餐加燒賣,or 點 2 份燒賣嘅都有,得我個 1 份係冇呢?我睇佢餐牌,燒賣得炸燒賣一款,冇煮燒賣,冇蒸燒賣,亦都冇恰燒賣。點解我後面有餐加燒賣,或 2 份燒賣嘅都如常拎到,係未我幫襯嘅金額唔夠多,所以再俾其他優先出單?個天又凍,風又大,饑寒交迫。原先想就咁走,但都係唔好蝕俾佢。係到等。我唔明點解唔可以係我後面 number 嘅燒賣,拎一份出嚟俾我先?如果個個都等,我冇嘢講。但明顯唔係。如果知道一份簡單嘅炸燒賣要等成半個鍾,我唔會幫襯。經過今次教訓後,以後見到間店,我當睇唔到 P.s. 份炸燒賣,真係好普通,同街市個 D 冇咩分別

店員話未得住整緊。
噢!整緊。

如果個個都等,我冇嘢講。但明顯唔係。
如果知道一份簡單嘅炸燒賣要等成半個鍾,我唔會幫襯。
經過今次教訓後,以後見到間店,我當睇唔到

P.s. 份炸燒賣,真係好普通,同街市個 D 冇咩分別
2022-01-21
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner