2019-06-25 68 views
經過銅鑼灣時,朋友拉著我去食餃子,之前都有聽說過呢間花色餃子好出名,今天終於有機會來食。店內裝修淡雅,感覺清爽舒服。餃子類種類繁多,見到d靚靚顏色已經食欲大增,佢地系用純天然的菜汁果汁將面團染色,除左外表艷麗,更多了一份營養。點左餃子,店員就送上老火湯,湯水清甜香濃,一嘗就知系足料靚野。招牌五福水餃,五種顏色,五種口味,每種口味兩隻,白色系剁椒魚水餃,紅色系蕃茄牛肉水餃,黃色系冬菇豬肉餃,黑色系海三鮮水餃,綠色系翡翠三鮮水餃。賣相很討好。餡料好足,餃子皮Q感十足,餡肉新鮮。啖啖都十分滿足。特別喜歡海三鮮水餃,即系黑色系列,點上獨有的蒜蓉醬,味道好夾。好好味!海三鮮有豐富的海味,蟹肉,元貝,蝦肉口味鮮爽。除左水餃,仲有小食選擇,我地揀左四喜烤麩。系一味涼菜,正岩夏天食,開胃又好味。懷山露,養生,淡淡甜味,晤太食甜的人都可以食,口感好綿密。

店內裝修淡雅,感覺清爽舒服。

餡料好足,餃子皮Q感十足,餡肉新鮮。啖啖都十分滿足。

懷山露,養生,淡淡甜味,晤太食甜的人都可以食,口感好綿密。

Type of Meal
Lunch