2022-07-24
龍門小棧灣仔莊士敦道211號地下A至B號舖 Shop A-B, G/F, 211 Johnston Road, Wan Chai今日中午12點, 你做緊乜野呀? 我就外出去食午餐啦! 新地點工作,熱誠度UP UP, 我本身好為食, 堅持到中午即出發搵美味食物, 補充能量支撐體力。以前灣仔區有間食上海麵同包點, 價位平民化可惜已結業, 成半年無食過上海菜了。龍門小棧是上海包點點心同川味湯麵的餐廳, 新開無耐,位置係富薈灣仔酒店地下, 係小學前小小位置。$98 本幫客飯套餐, 包小食, 主食同飲品生煎包同小龍包 2隻,主菜要紅燘肉同香酥豬排。扣肉是肥腩肉,入口食脂芳香,豬扒即簡單,跟菜飯不錯。生煎包肉餡,個包皮煎脆咬落個下是人生享受。小龍包都ok,皮薄但湯汁可以多d更正跟餐飲品有豆漿汽水如果套餐內容物組合岩食,叫餐一定抵好多。散點就多選擇但單價會貴一點。今餐水準都OK架, 下次想食上海菜會考慮再來。
$98 本幫客飯套餐, 包小食, 主食同飲品
跟餐飲品有豆漿汽水