2007-08-02 1 views
黎到唔熟悉的馬安山, 夜晚個餐唔知去邊度食, 見呢間餐廳睇落ok, 就入黎食飯. 原來佢同椰林閣是同一集團的, 起初見到都不以為意.叫左個夏天的新菜式, 係一個同鮮果一齊炒的意粉. 味道甜甜酸酸, 幾開胃. 我食到差唔多一半, 見朋友的燒春雞餐仲未到, 先突然醒起, 椰林閣(無論係邊一間椰林閣) 都係成日漏單的, 試過有一次我同細佬食曬所有野, 媽咪既沙律都未到, 不斷催佢都無用. 今次突然醒起, 馬上叫朋友催下佢. 點知聽到隔離枱有位太太好不滿地大大聲同個waiter 講: 我地等左四十五分鐘咧, 你個d食物又唔係有咩咁特別, 只不過係牛排, 都無技巧既, 你都做唔到, 浪費我地既時間! 然後大吵話要埋單, 後來個waiter催服佢再等一陣. 經過此擾攘後, 朋友的食物再要等多十五分鐘先到. 唉, 唔係專登想話佢, 不過佢既system 真係有好大問題, 有咩理由燒春雞呢d一早整好既野都要等咁耐, 而且仲要唔好食. 見到佢d waiter 個個圍住個廚房等出食物. 唉,真係唔好再幫襯.