呢間韓國菜性價比非常高,小編就已經食過好多次,啱啱好見到佢今次竟然做1蚊炸雞,緊係即刻要幫呢間良心企業推推佢!大家只要堂食滿$200,讚好及分享貼文到社交平台就即可以加$1蚊炸雞半份,可選蜂蜜牛油、傳統甜辣/秘製甜酸醬油炸雞,簡直係超值啊!———————————————🌟蜂蜜牛油味炸雞半份 $1唔好以為1蚊半份炸雞好少,份量實則真係嚇您一跳!成份加埋差唔多有5件炸雞左右,上台時就已經熱辣辣睇落非常吸引,炸皮非常香脆入面肉質又嫩滑。.🌟龍蝦忌廉汁煮海鮮意粉套餐 $142龍蝦汁味道都算濃郁,而且非常足料,有蝦有蜆有青口,仲有其他素食配菜好似翠肉瓜同香菇。唯一係個意粉底應該煮得唔夠耐,小編本身鍾意係煙韌嘢所以都還好,但可能未必啱其他人口味。成個餐性價比其他都非常高,價錢已包一份沙律/湯、一份小食、一份甜品再連同飲品。.🌟真露玫瑰醉蝦 (跟餐)小食方面我選擇咗我一直都想試嘅醉蝦,不過其實食落佢酒味一啲都唔重,反而似係玫瑰蜜再加蝦,食落都幾特別,但對比另一個雞翼小食,醉蝦真係值得一試但未必會再簡。.🌟意大利奶凍 (跟餐)意大利奶凍呢排好似改變咗口味,以前一向都係加糖漿,但今次變咗加朱古力醬。其實
🌟蜂蜜牛油味炸雞半份 $1
🌟龍蝦忌廉汁煮海鮮意粉套餐 $142
🌟真露玫瑰醉蝦 (跟餐)
🌟意大利奶凍 (跟餐)
意大利奶凍呢排好似改變咗口味,以前一向都係加糖漿,但今次變咗加朱古力醬。其實我之前一向都好期待呢個甜品,因為佢本身奶味好重,而且份量唔細,配埋少許糖漿嘅配塔簡直係完美。不過今次就真係有少少失色,除咗俾朱古力醬蓋過奶味外仲有唔少魚膠粉粒嘅物體,食落冇咁滑身,不過我下次一樣都會期待呢個甜品
🔶整體評價🔶
呢間韓國餐廳性價比真係好高,而且食物種類好多,仲有其他韓國簿餅、鐵板燒等等嘅選擇。小編之前仲試過好多菜式,有機會再食嘅時候再影俾大家同寫返食評,但$1蚊炸雞呢個優惠淨係去到11月30號炸,大家真係記得唔好走寶啊!
🔸味道:7/10
🔸環境:7/10
🔸服務:7/10
🔸打卡指數:7/10
———————————————
🍽️韓閣 (新都城中心)
📍將軍澳欣景路8號新都城中心2期1015號舖
Shop 1015, MCP Central, 8 Yan King Road, Tseung Kwan O
👉🏻#hkchiller美食地圖_寶林
👉🏻#hkchiller晚餐推介