全店只有四張枱,真係名乎其實嘅「小店」!枱嘅數量少,所以環境都幾清靜,同姐妹店「芝加哥酒場串燒」熱鬧嘅氣氛完全唔同,真係啱摸住酒杯底談心。齋飲酒好傷胃架,梗係要食返啲野墊下低啦😜,海鮮真係幾正,仲比我試埋上次係芝加哥酒場串燒無試到嘅茄子添😎。🌗麒麟血橙、麒麟提子 $63🍻:麒麟啤🍺味道比較淡口溫和,血橙同青提味一開始唔係好出,飲到最後就飲得出分別,兩款都容易入口又唔會特兀。血橙顏色比較鮮豔特別,啱打卡用😁。🌖椒鹽鮑魚(3隻) $72:出色!鮑魚彈牙唔會過老,椒鹽鹹度適中,必點!🌖燒生蠔 $26/隻:總共叫左四隻口味,分別係黑松露、地獄辣椒、醬爆京蔥同香濃沙嗲。黑松露味道比較平庸;醬爆京蔥、香濃沙嗲配蠔呢個組合都幾新奇不過唔太夾;最正係地獄辣椒,夠曬香濃,配埋爆汁嘅生蠔🦪味道啱啱好!唔好比佢個名呃左以為好辣,其實真係十小辣都無,講起都覺得正🤤。🌖燒豬頸肉串 $19:爽口有咬口,唔會油淋淋。🌖紐西蘭羊架 $36:無乜羶味,唔多肥肉,生熟度控制得剛好,唔會太乾太韌。🌖燒招牌鵝肝 $68:肥美油潤又無渣,好彩底下墊左件菠蘿🍍balance 下。🌖燒原條香蒜茄子🍆 $42:面頭超多蒜!怕口臭記得

麒麟血橙、麒麟提子

椒鹽鮑魚(3隻)

燒豬頸肉串
🌖燒豬頸肉串 $19:爽口有咬口,唔會油淋淋。

燒招牌鵝肝

燒原條香蒜茄子
🌖燒原條香蒜茄子🍆 $42:面頭超多蒜!怕口臭記得要早有準備😆。茄子原條咁燒,燒到裡面軟綿綿勁juicy,淡味茄子肉+蒜蓉等於一個字,正👍🏻。

芝士黑松露大啡菇
🌗芝士黑松露大啡菇 $48:我明明係叫芝士黑松露,點知黎左個煙肉大啡菇😮,不過個菇都juicy 嘅,又唔會有噏味。

金銀蒜燒扇貝(2隻)
🌗金銀蒜燒扇貝(2隻) $36:扇貝有少少overcooked,同炸蒜唔太夾,可能因為偏愛蒜蓉較多。

生燒蜜椒鴨舌
🌗生燒蜜椒鴨舌 $25:鴨舌拎黎做串燒真係第一次見,味道正常唔會有怪味,不過個蜜椒係咩意思,完全失左蹤。

厚切牛舌
🌗厚切牛舌 $28:牛舌偏韌,食唔到午餐肉果種鹹香同柔軟(我知自己食緊牛舌架!但之前食到好味嘅牛舌都係好似午餐肉咁,你有無試過呀?不過…如果係咁…燒午餐肉咪得囉🤔🤔🤔)

京蔥一口和牛串
🌗京蔥一口和牛串 $28:可能太後先食,所以有肥膏「瓊」左係度,要評論佢好似唔太公平😂。

2021-10-20
椒鹽鮑魚(3隻)
燒豬頸肉串
燒招牌鵝肝