行灣仔天橋見到好醒目嘅霓虹燈就會搵到呢間cafe,不過樓下大門感覺有少少似私人住宅,唔洗懷疑自己,撳個掣保安就會幫你開門㗎啦!入到去除咗食嘢都有唔少corners 等你發掘,有二手書有許願區,等嘢食咖啡到個陣可以周圍望下!忌廉蝦汁鮮蝦意粉 $128一入口俾個醬汁驚豔,蝦汁真係充滿海鮮香甜味,忌廉掛汁又令到個口感Creamy,完全忍唔住一口接一口,呢個絕對想再食多次!鮮蝦彈牙爽甜,有咬牙唔係雪藏霉蝦。和牛芝士漢堡 $162通常一望個包有冇烘下,就知間餐廳對漢堡重唔重視。呢個包烘得好香牛油味,和牛油脂香氣融合成個burger,肉質好好食!手沖咖啡 (糖炒栗子) $85我自己鍾意咖啡,但唔算非常講究。呢度上咖啡會有簡單介紹,非常認真又貼心。先有咖啡粉俾你聞下香氣,又有一小杯熱嘅原味俾你認識豆嘅味道。主角呢杯凍嘅,自己唔鍾意飲太酸,呢杯好中我口味,有香氣有甜味,層次豐富,口感好creamy 順滑。棉花糖朱古力 $53呢杯小朋友一定最愛,棉花糖多到有兩三層,朱古力順滑好飲,有得飲有得食。巴斯克芝士蛋糕 (威士忌朱古力) $62愛酒之人不容錯過,呢個蛋糕酒味算濃但拎到威士忌獨特嘅辛味,但又唔會令人

忌廉蝦汁鮮蝦意粉 $128

和牛芝士漢堡 $162
手沖咖啡 (糖炒栗子) $85

棉花糖朱古力 $53

巴斯克芝士蛋糕 (威士忌朱古力) $62
愛酒之人不容錯過,呢個蛋糕酒味算濃但拎到威士忌獨特嘅辛味,但又唔會令人覺得嗆口苦澀。蛋糕質地棉滑,作為一餐收結好圓滿!
2025-08-12