最近同男朋友去咗呢間係銅鑼灣嘅鮨悠 餐廳有好多江戶時代嘅和風繪畫好有feel🤍 主廚有超過20年豐富經驗 晚巿人均唔過千 而且估唔到一品料理係壽喜燒!好飽好滿足~~呢間可以話係我食過性價比最高嘅一間!😆晚巿omakase 有三個價錢 分別係HKD398/HKD598/HKD768我哋揀咗最貴嘅Set C~ 但都已經平過其他餐廳嘅omakase好多😳 佢包咗先付、 茶碗蒸、3種刺身、和食、7種壽司、鮑魚雲丹盛、一品料理、湯同埋甜品🥰 就算最平嘅都已經包咗先付、 茶碗蒸、 12種壽司、手卷、湯同埋甜品!!晚巿omakase性價比會唔會太高🤣💗 𝑶𝑴𝑨𝑲𝑨𝑺𝑬 𝑪 𝑯𝑲𝑫𝟕𝟔𝟖/𝑷𝑷𝗔𝗣𝗣𝗘𝗧𝗜𝗭𝗘𝗥 𝟯 𝗞𝗜𝗡𝗗✦冷菜賣相精美 有冬菇金針菇 核桃小女子 配水雲醋物 同埋日本秋葵 好開胃~𝗖𝗪𝗔𝗡𝗠𝗨𝗦𝗜𝗜𝗜✦好滑嘅茶碗蒸 有少少柚子味道 另外仲有菇 、蝦、同白果等等口感豐富!𝗦𝗔𝗦𝗛𝗜𝗠𝗜 𝟯 𝗞𝗜𝗡𝗗✦鹿兒島間八魚刺身 好鮮甜口感較腍身~ 上面仲有啲食用花花做裝飾🌸✦石垣貝同粒貝 兩款貝類都好新鮮 石垣貝仲識郁😳 粒貝好重海水味配Wasabi食一流✨✦ 燒過嘅吞拿魚腩 好肥美~而且燒過

晚巿omakase 有三個價錢
分別係HKD398/HKD598/HKD768

𝑶𝑴𝑨𝑲𝑨𝑺𝑬 𝑪 𝑯𝑲𝑫𝟕𝟔𝟖/𝑷𝑷

𝗔𝗣𝗣𝗘𝗧𝗜𝗭𝗘𝗥 𝟯 𝗞𝗜𝗡𝗗
✦冷菜賣相精美 有冬菇金針菇 核桃小女子
配水雲醋物 同埋日本秋葵 好開胃~

𝗖𝗪𝗔𝗡𝗠𝗨𝗦𝗜𝗜𝗜

𝗦𝗔𝗦𝗛𝗜𝗠𝗜 𝟯 𝗞𝗜𝗡𝗗

✦ 燒過嘅吞拿魚腩 好肥美~而且燒過之後魚油味更加出 上面有啲野菜仲可以包住紫菜食❣️

𝗛𝗼𝘁 𝗗𝗶𝘀𝗵
✦燒鯖魚啖啖肉 上面仲有蘿蔔蓉調味
✦壽喜燒牛肉 好surprise第一次食廚師發板有壽喜燒🤣 牛肉油脂分布好平均~點蛋黃汁一齊食入口即溶好正😋 連啲粉絲同蔬菜都好好食!

𝗦𝗨𝗦𝗛𝗜 𝟳 𝗞𝗜𝗡𝗗𝗦
✦日本伊佐目壽司 厚實魚肉好正~
✦北海道帆立貝壽司 大大粒好新鮮!
✦日本梭子魚壽司 口感柔軟
✦北海道牡丹蝦壽司 超鮮甜
✦關鯖魚壽司食到鮮味 自家製白板昆布 味道酸酸甜甜
✦日本深海大池魚壽司配日本柚子胡椒👍🏻
✦估唔到仲有比較名貴嘅喜知次魚壽司 燒香過超級好食🤤

𝗔𝗕𝗔𝗟𝗢𝗡𝗘 𝗦𝗘𝗔 𝗨𝗥𝗖𝗛𝗜𝗡 𝗦𝗨𝗦𝗛𝗜
✦北海道根室馬糞海膽 煮咗三個半鐘頭 蝦萬夷鮑魚 重點中嘅重點!非常甜美嘅海膽配埋鮑魚一齊食超級滿足~
鮑魚雲丹盛

𝗦𝗼𝘂𝗽 & 𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁
✦麵豉湯
✦曲奇雲呢拿雪糕 香蕉朱古力蛋糕 甜品都好出色呢😛個蛋糕仔好好食~