2021-12-14
最近朗豪坊新開咗呢間拉麵店,湯底有3種選擇,包括黑蒜豚骨湯(黑)、香濃豚骨湯(白)及辛味豚骨湯(紅)。我就同男友各叫左黑同白試吓,點知食完咸到要即刻啪返粒喉糖🥲💦✍🏻 / 二刀流拉麵(黑)💵價錢:HK$85🔘美味指數:❤️❤️❤🤍🤍湯底頭幾啖好濃味同幾香,但再食多幾啖就愈食愈咸,咸到推咗畀男友包底(笑)~而厚切叉燒就用咗原條梅花豚肉配秘製醬汁醃3日,再即場用260度高溫燒烤3個鐘,但食落有啲嚡,同埋我更鐘意薄切叉燒。至於豚角同溏心蛋就幾唔錯~豚角係一大舊切成方形嘅梅花肉,表面燒到微微焦香。溏心蛋好靚,且夠味✅✨✍🏻 / 二刀流拉麵(白)💵價錢:HK$85🔘美味指數:❤️❤️❤🤍🤍同上面個拉麵一樣,湯底偏咸,同樣有豚角、叉燒同溏心蛋。店內仲有另一款拉麵,就係純粹少咗舊豚角(笑),所以拉麵款式選擇真係唔多🍂✍🏻 / 五輪燒餅💵價錢:HK$58🔘美味指數:❤️❤️❤❤🤍雖然真係有廣島蠔,但椰菜嘅比例就較高,味道係好味,似大阪燒,但感覺直接去食大阪燒更加抵😝✨💬派心心時間💵埋單價錢:HK$250.8/2位▪️美味:❤️❤️❤️🤍🤍▪️抵食:❤️❤❤️🤍🤍▪️服務:❤️❤️❤❤🤍▪️環境:❤️❤️❤🤍🤍
✍🏻 / 二刀流拉麵(黑)
💵價錢:HK$85
🔘美味指數:❤️❤️❤🤍🤍
✍🏻 / 二刀流拉麵(白)
💵價錢:HK$85
🔘美味指數:❤️❤️❤🤍🤍