今次嚟到好多街坊推薦嘅越南湯粉店🇻🇳✨月橋正宗越南湯粉✨我地叫左𝟐碗粉同𝟐杯野飲👇🏻❶ 鮮茄魚餅蟹膏湯檬🍜 💰𝟓𝟔呢碗湯檬應該係咁多款入面最多料嘅一碗~因為入面有番茄🍅、魚餅🐟、札肉、蝦🦐、蟹膏🦀等等湯底鮮甜 大部分配料都幾好食蝦就唔係太新鮮 但呢個價錢嚟講我覺得呢碗都值得一試嘅❷ 招牌生牛肉湯河🥩💰𝟓𝟔生牛肉份量都幾多 但係肉質有啲嚡🫨河粉滑溜 湯底略鹹同好多油🫣🫣🫣相比起鮮茄魚餅蟹膏湯檬🍅呢碗就略嫌遜色左少少🙊❸ 凍檸茶🍋、椰汁紅豆冰🥥🫘凍檸茶係茶味偏重個種 味道正常發揮椰汁紅豆冰椰汁味香濃 紅豆煮得夠淋 好飲😋推薦👍🏻👍🏻🌟總括而言🌟我覺得無大家講到咁好食🙈同係越南食到嘅粉味道都唔係話真係好似但都可以一試嘅~味道😋:𝟑.𝟓/𝟓 環境🌄:𝟑/𝟓服務🙆🏻‍♀️:𝟒/𝟓性價比🤩:𝟒/𝟓 (免加一)回頭率🔙🥳:𝟐.𝟓/𝟓• ────── 🏬店鋪資訊 ──────•🏷 月橋正宗越南湯粉|@phokieuhk📍 太子界限街𝟑𝟗號地舖🚇 太子站𝐄出口 步行約𝟓分鐘🕰 星期二至日 𝟏𝟏:𝟑𝟎-𝟐𝟐:𝟎𝟎|星期一全日休息☎ 𝟓𝟏𝟏𝟎𝟎𝟐𝟖𝟐• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •👧🏻|
今次嚟到好多街坊推薦嘅越南湯粉店🇻🇳
✨月橋正宗越南湯粉✨
我地叫左𝟐碗粉同𝟐杯野飲👇🏻

❶ 鮮茄魚餅蟹膏湯檬🍜 💰𝟓𝟔
呢碗湯檬應該係咁多款入面最多料嘅一碗~
因為入面有番茄🍅、魚餅🐟、札肉、蝦🦐、蟹膏🦀等等
湯底鮮甜 大部分配料都幾好食
蝦就唔係太新鮮 但呢個價錢嚟講
我覺得呢碗都值得一試嘅

❷ 招牌生牛肉湯河🥩💰𝟓𝟔
生牛肉份量都幾多 但係肉質有啲嚡🫨
河粉滑溜 湯底略鹹同好多油🫣🫣🫣
相比起鮮茄魚餅蟹膏湯檬🍅
呢碗就略嫌遜色左少少🙊

❸ 凍檸茶🍋、椰汁紅豆冰🥥🫘
凍檸茶係茶味偏重個種 味道正常發揮
椰汁紅豆冰椰汁味香濃 紅豆煮得夠淋
好飲😋推薦👍🏻👍🏻

🌟總括而言🌟
我覺得無大家講到咁好食🙈
同係越南食到嘅粉味道都唔係話真係好似
但都可以一試嘅~

味道😋:𝟑.𝟓/𝟓
環境🌄:𝟑/𝟓
服務🙆🏻‍♀️:𝟒/𝟓
性價比🤩:𝟒/𝟓 (免加一)
回頭率🔙🥳:𝟐.𝟓/𝟓

👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
🍳|不定時煮食分享👩🏻‍🍳🍽
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗

★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️‍🔥
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳

★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻‍🤝‍👩🏼