【🥐君蘭麵包廠|⭐️星星撻與🍪經典曲奇】好開心見到「君蘭」呢個傳統品牌有新形象新分店!最深刻印象係芝士條!宜家嘅芝士條有好多款味道喇!仲多咗好多創新款式麵包和撻!一齊去睇吓啦!.⭐️星星撻•星星撻來自5星級酒店前東方文華酒店餅師主理,堅持全人手逐層製作,唔同顏色嘅星星撻有唔同名稱和味道。金星星是法式布甸口味,中間法式布甸餡好香滑呀,外皮手工精緻,藝術品咁,食落好酥脆,超有水準。.⭐️經典港式曲奇懷舊曲奇味道共7款:港式朱古力醬曲奇、港式花生曲奇、港式士多啤梨曲奇、港式鹹蛋肉鬆曲奇。鍾意邊款自己夾,以重量計算。•我鍾意港式鹹蛋肉鬆曲奇,好似食緊肉鬆咁,有肉鬆香味,口感鬆化,好惹味!.⭐️忌廉筒又一香港經典,今次見到好多新味道:寶礦力味、黑松露味、紫薯味、煙肉薯仔味,我揀咗近期大熱嘅開心果味和煙肉薯仔味!•開心果醬好澎湃,咬一啖就唧晒出嚟,開心果醬口感滑溜,唔太甜!•煙肉薯仔味就好似食緊西餐咁,好香煙肉味好飽肚!.⭐️麻糬芝麻菠蘿包•菠蘿包外表已經好吸引🤩,變咗顏色好有喜感,食嘅時候好有層次,表層有傳統菠蘿包嘅甜味,夾住一片白色係麻糬,咬口煙韌,仲有芝麻流心。.⭐️雞批•傳統港式經典,保留住傳統雞批味
【🥐君蘭麵包廠|⭐️星星撻與🍪經典曲奇】

⭐️星星撻

⭐️經典港式曲奇

⭐️忌廉筒

•煙肉薯仔味就好似食緊西餐咁,好香煙肉味好飽肚!

⭐️麻糬芝麻菠蘿包

⭐️雞批
•傳統港式經典,保留住傳統雞批味道,用料足磅有雞粒仲有少少草菇,撻底焗得好香口。

⭐️雞肉法包多士
•焗得香脆,法包底出奇地軟熟。

TakeAway