2022-12-28 37 views
聖誕假期還是要二人前甜蜜的過,拖著女女的小手去賞一下甜,就是我最sweet的xmas treat~尖沙咀嘅Almond Dessert我早就試過,微甜、新鮮、靚食材,多花款,十分對味~佢地用嘅係健康純天然食材、天然果糖,而且每日香港本地鮮製,帶小朋友去食,都食得放心丫嘛~剛剛Almond Desser開咗旺角新分店,位置就更就腳,趁假期就帶Elfie去enjoy我們的sweet time一下:)menu上甜品款式花多眼亂,樣樣都好吸引想試,樣樣都想試,貼心的店員見我地苦無頭緒,就細心地推仲了幾款,必食招牌甜品之外,仲有全新推出木蓮凍系列呢~芒椰木蓮爽大大碗十分震撼,木蓮爽晶瑩剔透嘅黑色,有啲似涼粉,又有啲似仙草,口感爽滑冰涼,微微甘香但不見苦澀,混合口感煙韌嘅4色小芋圓、爽口甜香嘅椰果同吃,口感更有層次,仲有粒粒香甜芒果肉添!椰皇桃膠燉雙皮奶秋冬天氣梗係要滋潤一下,香噴噴嘅燉雙皮奶,奶香濃郁入口滑溜,仲有滿滿嘅粒粒桃膠,軟腍中帶咬口,每啖都好正,最後仲可以發埋啲椰子肉出嚟慢慢嘆!榴槤湯圓煙靭嘅湯圓粒粒人手搓,最特別嘅係包咗榴槤餡,甜香甘香層次,榴槤迷一定會喜歡!最特別係湯底用上了桂花,

榴槤湯圓

煙靭嘅湯圓粒粒人手搓,最特別嘅係包咗榴槤餡,甜香甘香層次,榴槤迷一定會喜歡!最特別係湯底用上了桂花,甜香感覺更加清新!
$80 (Tea)
Celebration
Christmas