2023-04-26
搵餐廳個陣,見到佢做緊午市第二位半價,午市set有前菜、主菜、配菜、炸物仲有湯,豐富成咁真係忍唔住試下。💡 鐵 $88芥末八爪魚: 八爪魚有用醬油醃過,搭埋wasabi好清新又開胃。紅酒炆牛肋骨:牛肋骨炆得好腍,好易咬,不過竟然唔夠味,枱面有樽鹽,自己都要灑好幾次先夠味,落咗鹽都過得去嘅,整體唔夠味就真係差咁啲。炸雞:一共兩件,都叫做大大件,外皮唔脆,肉質還好,正常不過黑松露醬炸蝦: 炸蝦正常,黑松露醬好香,食落幾夾幾好味。💡 銀 $88 → $44 (第二件半價)壽喜燒: 湯底都係肥牛啲油,我都知係要煎完再落湯底,只係真係油到唔太舒服。湯底味道又唔夠濃,肥牛冇咩特別,配菜都幾好,仲好食過肥牛,索晒湯底嘅味。蟹肉可樂餅:本身好期待但好失望......炸皮都唔錯不過入味冇咩味。炸雞:同鐵餐一樣comment枝豆:日式前菜,冇咩特別味道差咁啲,好少見餐廳直接放樽鹽喺枱,究竟係咪預咗人自己調味!?不過日式餐咁齊章,望落都真係好滿足㗎。希望餐廳可以對味道再調整,咁就真係完美了。
💡 鐵 $88
炸雞:一共兩件,都叫做大大件,外皮唔脆,肉質還好,正常不過
黑松露醬炸蝦: 炸蝦正常,黑松露醬好香,食落幾夾幾好味。
💡 銀 $88 → $44 (第二件半價)
炸雞:同鐵餐一樣comment
枝豆:日式前菜,冇咩特別