【🎠中環木偶冰室|🍗巨大化雞髀的驚喜🤣】.🧸👍🏻鹹蛋黃珍寶雞髀皇《震店名物必食推介》雞髀大大隻,鹹蛋王蓋滿雞髀外層,香味加上脆口,食落雞肉嫩滑,肉質鮮味,廚師將雞髀邊巧妙切開,讓雞髀展翅張開,視覺上變成巨大,而且炸得更均勻,食得更方便。起初以為係普通港式茶餐廳,點知處處驚喜,最震撼係「超巨型雞髀呀🍗」,大過我塊面!.🧸芝士焗豬扒飯豬扒鬆軟,蕃茄醬唔太鹹,味道幾好,下午茶時間價錢優惠,份量輕盈,但都非常之飽肚。.🧸麻辣兄弟醬炆豬手飯豬手炆得超軟滑,長時間炆煮豬皮爽脆具咬口感覺,啖啖豬皮骨膠原豐富,醬汁加上半熔豬皮撈飯一流。.🧸👍🏻咖喱燒鴨飯咖喱混合大量香料、洋蔥及蔬菜,口味具尼泊爾感覺,配燒鴨創意十足,味道特出且惹味!.🧸薄荷朱古力西多士薄荷朱古力西多,起初感覺好創新,味道方面會係點呢?切開後薄荷朱古力醬滲出,有份開心嘅感覺,伴碟仲有紅豆、台灣芋圓和沙律菜,讓食起上嚟更具新鮮感及多配搭。.🧸檸檬百香果綠茶&洛神鳳梨茶大大杯,又夠凍,口感酸酸甜甜好醒胃。.🫶🏻木偶冰室📍香港中環威靈頓街112-114號新威大廈地下A號舖#香港 #中環 #中環美食 #木偶冰室 #鹹蛋王雞髀皇 #好食
【🎠中環木偶冰室|🍗巨大化雞髀的驚喜🤣】
🧸👍🏻鹹蛋黃珍寶雞髀皇
《震店名物必食推介》

🧸芝士焗豬扒飯

🧸麻辣兄弟醬炆豬手飯

🧸👍🏻咖喱燒鴨飯

🧸薄荷朱古力西多士

🧸檸檬百香果綠茶&洛神鳳梨茶
大大杯,又夠凍,口感酸酸甜甜好醒胃。

🫶🏻木偶冰室
📍香港中環威靈頓街112-114號新威大廈地下A號舖