長沙灣近年新舊交替,好多年輕特色小店進駐,好似呢間主打露營為主題嘅串燒店,就夠晒特別。牆上裝橫全部用木造嘅,燈光柔和,氣氛舒服,枱櫈、枱燈就用上咗露營嘅用品,而露營櫈坐落去特別舒服,好relax嘅感覺。龍蝦沙律龍蝦切粒加埋秘製沙律醬,用脆身嘅紫菜包住嚟食,加上青瓜嘅爽脆增添口感,食落好開胃,作為前菜一流。燒物-牛舌芯牛舌芯相當厚身,燒得微微焦香,口感爽彈,而且仲保留肉汁,好高質。雞肉串 -沙嗲咖喱味 冬蔭味雞肉肉質嫩滑,醬汁分別有兩種口味,沙嗲咖哩及冬蔭,沙哩味夠晒濃郁惹味,冬蔭味酸酸辣辣,再加上檸檬汁,好有泰國風味。大蔥雞肉串大蔥經過照燒汁燒烤過後甜甜地,雞肉比之前兩串大舊,啖啖肉好嫩滑。黑松露忌廉海鮮湯烏冬一上枱已經聞到濃烈嘅黑松露味道,好吸引。順滑濃稠忌廉湯,配上濃郁嘅黑松露,味道大大昇華。烏冬口感彈牙,海鮮配料特別多,有蝦、魷魚、蜆肉等等,好豐富。

龍蝦沙律

燒物-牛舌芯

雞肉串 -沙嗲咖喱味 冬蔭味

大蔥雞肉串

黑松露忌廉海鮮湯烏冬
2022-05-17
$280 (Dinner)