呢間星馬菜見到好多人都有介紹bookmark 左超級耐終於有機會試🥳今次食左都幾多野 咁多樣嘢最推薦嘅一定係佢哋嘅海南雞飯 唔好以為睇相佢好似平平無奇 但食落真係好正🥰🥰🥰🌟 星洲龍蝦叻沙摻摻配鮮油咖央多士 $98叻沙摻摻配料有啲魚蛋、豆卜摻摻係米粉同油麵 唔少得就有半隻龍蝦 😻摻摻即係油面同米粉撈埋一齊叻沙飲落椰香味 帶少少辣味 配料已經將叻沙既精華吸收哂😚隻龍蝦雖然吸引但有少少喧賓奪主搶左叻沙既風頭而且隻龍蝦吸收唔到叻沙既味個餐再配大兩件鮮油咖央多士😝油咖央多士烘到表面微脆香口入面夾住厚切的牛油再加埋咖央醬既甜甜地如果趁熱食係咪好似冰火交融既感覺 正吖🤩🌟 豐盛海南雞飯 半隻 $128呢個餐包括左半隻海南雞配上油飯 同埋雞雜冬瓜湯海南雞肉質就算係雞胸位食落都唔會太鞋嫩滑雞皮爽口唔油膩 👦🏻覺得唔點醬汁都好好味 😋油飯充滿住斑味而且雞油包裹每粒飯 粒粒分明雞雜冬瓜湯偏鹹入面有雞腎 其他雞內臟 冬瓜粒😉🌟 新加坡白胡椒肉骨茶湯米粉+油條 $78呢款係新加坡肉骨茶而唔係馬來西亞偏向藥材味果隻肉骨茶 肉骨茶飲到白胡椒味😽但胡椒味又唔會太重或者太辣而且肉既份量都非常多👍🏻再配埋脆既油炸鬼一齊
呢間星馬菜見到好多人都有介紹
bookmark 左超級耐終於有機會試🥳
今次食左都幾多野 咁多樣嘢最推薦嘅
一定係佢哋嘅海南雞飯 唔好以為睇相佢好似
平平無奇 但食落真係好正🥰🥰🥰

🌟 星洲龍蝦叻沙摻摻配鮮油咖央多士 $98
叻沙摻摻配料有啲魚蛋、豆卜
摻摻係米粉同油麵 唔少得就有半隻龍蝦 😻
摻摻即係油面同米粉撈埋一齊