2022-09-18
呢日約左好姊妹食飯👭我地兩個都係鍾意打卡既港女🤭當然想搵一d環境靚又坐得舒服既餐廳💗早排bookmark左呢間日式氣氛濃厚既餐廳🎌終於有機會試下喇🤩🎏由出lift果刻開始,已經感覺自己離開左香港😂✈️進入左日本江戶時代🇯🇵呢度裝修得好有心思,有日式燈籠🏮、石牆、楓樹🍁等等,日式庭園既佈局,充滿和風氣息!真係每個角落都係打卡位呀😍📸內裡仲有幾間Private room,同埋日式塌塌米位,約埋三五知己黎聚餐,一定會好開心❤️👯♀️值得一提既係,呢度既服務真係非常之高水準!店員會主動幫我放袋、勤力加茶、介紹食物等等~感受到店員好貼心咁服務每一位客人,完全體現左日本人既好客之道☺️另外,餐廳係有兩位福岡師傅主理,保證食到正宗福岡既料理🥢❥ A4宮崎和牛壽喜燒 120g (+棉花糖)壽喜燒鍋加埋棉花糖,夠晒特別,打卡一流🤭💖開爐後,店員會幫忙將棉花糖放入壽喜燒鍋,等棉花糖慢慢融開,甜味漸漸滲入鍋物之中😋鍋物材料都好豐富,有鮮冬菇、娃娃菜、粉絲、金菇、豆腐等等,盡吸晒湯底既清甜,非常入味!而A4宮崎和牛非常高質💯肉質嫩滑,紋理極靚,脂肪比例均勻!輕輕一煮已經口感好好🥰壽喜燒鍋仲提供埋日本生蛋汁,和牛點埋
我地兩個都係鍾意打卡既港女🤭
當然想搵一d環境靚又坐得舒服既餐廳💗
早排bookmark左呢間日式氣氛濃厚既餐廳🎌
終於有機會試下喇🤩🎏
值得一提既係,呢度既服務真係非常之高水準!
店員會主動幫我放袋、勤力加茶、介紹食物等等~
另外,餐廳係有兩位福岡師傅主理,保證食到正宗福岡既料理🥢
❥ A4宮崎和牛壽喜燒 120g (+棉花糖)
壽喜燒鍋加埋棉花糖,夠晒特別,打卡一流🤭💖
壽喜燒鍋仲提供埋日本生蛋汁,和牛點埋生蛋汁,真係超正!令人回味無窮🥹🥹🥹
❥ 刺身拼盤
大大碟刺身拼盤,擺盤都擺得好靚好Igable😆有帶子、牡丹蝦、鯛魚、油甘魚等等✨
每款刺身都非常新鮮,而且好厚切😍
牡丹蝦口感細綿,食落好爽口!帶子肥美彈牙😚
刺身高質既程度似食緊omakase💗令人滿意!
❥ 三瀨雞翼一夜干
每日限量供應❣️
雞翼烤得岩岩好!
雞皮香脆,雞肉嫩滑多汁✨
❥ 海蘊紫菜醋物杯
見幾得意所以揀左呢個醋物杯試下😝
食落酸酸地,有唔少海蘊紫菜,幾鍾意呢個口感🤎清新開胃之選!
❥ 料理長發辦時令壽司🍣
兩件壽司外表充滿貴氣✨💖 影左好耐相都唔捨得食😳
有啖啖海膽、拖羅蓉、三文魚籽,仲加上左金箔🤩
口感層次豐富,食落口有入口即溶既感覺,超好食🥰
❥ 炸雪糕天婦羅🍤
外皮係一層炸天婦羅,裡面包住豆腐味既雪糕,外脆內軟,冷熱交融🥰清新解膩!