好多時係香港餐廳叫壽喜燒,你會得到嘅係「壽喜燒鍋」...如果想要真.壽喜燒,價錢都真係唔平。所以當時我聽到有人share呢間銅鑼灣壽喜燒,我已經bookmark定,心諗cp值高唔高都好,望落幾靚仔,不如try下🍲👍最平嘅「120gm精品赤身壽喜燒」,價錢只需$168,油花偏低,肉望落粉紅嘅位置最多,肉味都會係最濃,岩曬怕肥嘅女仔,gym L可考慮$198叫大盛,牛肉會有180gm💪套餐會包前菜(好食!好開胃又crunchy!🌟)、野菜盛合🥬、日本鹿兒島黑毛和牛(薩摩牛)🐮、超香蘭王蛋🥚、飯或讚岐烏冬🍚、甜品(蕨餅-呢間口感perfect,果然厲害👍)/壽喜燒-180g肩胛$238//壽喜燒-180g肉眼$288/肉眼肉味都濃,但油花最高,點埋蛋漿「雪」一聲就食左入口,完全唔洗咬❤️肩胛肉味濃郁程度同肉眼差唔多,但油花無肉眼咁多,但又多過精品赤身,主要食佢超嫩唔多洗咬嘅口感同濃郁嘅肉味🐮🐮/巨峰提子清酒梳打$58//日本白桃汁梳打$28/飲得酒嘅不妨來杯提子清酒梳打,易入口,配熱辣辣嘅鍋物係夏天絕配🍇唔飲酒嘅白桃梳打係你嘅甜蜜之選,仲好refreshing添🍑🈹🈹做齊以下步驟,餐廳即送你4

/壽喜燒-180g肩胛$238/
/壽喜燒-180g肉眼$288/

/巨峰提子清酒梳打$58/
/日本白桃汁梳打$28/

🈹🈹做齊以下步驟,餐廳即送你40g和牛赤身一份🥩或者330ml生啤一杯🍺:
1/ Like/Follow Suki Kansai 壽喜·關西 社交平台2/ 影食物相share上以Post/Story方式share上社交平台,最後tag翻 Suki Kansai 壽喜·關西