2022-02-03
🔸喺人來人往嘅銅鑼灣行到悶,其實無論行路定係搭叮叮都可以好快入去跑馬地,嗰度嘅氣氛Chill好多😍又比較少人,其實好好行👍🏻今次食咗間東南亞風情小店,裝修幾靚,嘢食都唔錯😁🔸今次係叫午市套餐,$128有主食加一份小食,仲有嘢飲(部分飲品再加錢)~幾鍾意佢個蔥油香茅豬扒飯😋份量多又整得入味,肉質唔會好乾;而泰式豬手飯煮得好腍,同樣份量好多👍🏻都係唔錯嘅選擇~🔸小食方面比主食仲有驚喜,雞翼熱辣辣,咬開有好多熱油,調味啱啱好😍咖哩魚餅重拾地道風味,十分推薦!最後飲品方面越南滴漏咖啡夠晒正宗,值得一試~而泰式奶茶個茶香唔錯,係有小小唔夠甜啫~整體用餐體驗都唔錯👍🏻🔸題外話,食飯時見店員們忙整包裝同出貨緊啲盆菜好似勁高質咁,睇到我流口水🤤~同埋呢間餐廳本身晚市係主打東南亞Style火鍋,開返晚市時都想去再試下