啱啱聽朋友話觀塘有一間新開嘅日西餐廳「森.湯咖喱」, 主打湯咖喱,烏龍麵同埋串燒。因為我對日本嘅飲食文化有特別嘅喜愛,尤其係湯咖喱,聽到咁好嘅介紹就忍不住要試一試。一入到「森.湯咖喱」,就被店內的裝潢吸引,充滿日式風格,條椅,木頭檯,整體感覺好舒適,坐低嚟就係一種放鬆嘅享受。 💥野菜魚餅💥我哋就第一次點咗野菜魚餅,有多款獨特的蔬菜和嫩滑的魚肉做成的魚餅,混合在一起帶出一種獨特的口感,食得我完全停不下來!😋💥慢煮炙燒雞叉燒咖喱湯烏龍麵💥然後試第二個菜式,係一碗慢煮炙燒雞叉燒咖喱湯烏龍麵,咖喱香濃但不太辣,湯底醇厚。叉燒又香又軟,烏龍麵煮得剛好,入口即溶,實在是一道不能錯過的美食!👍🏻💥吉列鱈魚柳蕃茄湯烏龍麵💥之後就是吉列鱈魚柳蕃茄湯烏龍麵,湯底是新鮮蕃茄炖製的,甜而不膩。再配上軟綿的吉列鱈魚柳,烏龍麵和甜的蕃茄湯完全融為一體,讓人飽腹又滿足。「森.湯咖喱」的飲食環境十分愉快,氣氛舒適,價格公道。我哋吃得好開心,一定會再黎,連帶埋朋友一齊來嘗試。如果你和我一樣鍾意嘗試新嘅日本美食,「森.湯咖喱」一定係你嘅首選!💥👍🏻
💥野菜魚餅💥
💥慢煮炙燒雞叉燒咖喱湯烏龍麵💥